برندگان هفته گذشته بورس چه کسانی بودند؟

سومین هفته بهمن‌ ماه با عقبگرد ۳/ ۱ ‌درصدی شاخص کل بورس تهران پایان یافت و این نماگر برای پنجمین بار در سال‌جاری ابرکانال ۳/ ۱ ‌میلیون واحد را واگذار کرد.

به گزارش بیداربورس به نقل از دنیای‌اقتصاد، در این میان نگاهی به عملکرد صنایع بورسی حاکی از رشد میانگین قیمت سهام در ۱۲ صنعت در مقابل عقب‌نشینی قیمت‌ها در ۲۵ صنعت بورسی دارد. ضمن آنکه ۸ گروه وضعیتی بهتر از شاخص کل داشتند. گروه‌های تک سهم در صدر جدول بازدهی هفتگی بورس قرار گرفتند و صنایع کامودیتی‌محور عمدتا با افت قیمت مواجه شدند.

ضمن آنکه ۴ گروه فلزات اساسی، خودرو، بانک و فرآورده‌های نفتی بیش از نیمی از حجم و ارزش کل دادوستدهای بورسی در هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.

برندگان بورسی هفته سوم بهمن

دادوستدهای بورسی در هفته منتهی به ۲۰ بهمن‌ماه در حالی پایان یافت که شاخص کل با افت ۳/ ۱ ‌درصدی مواجه شد و نماگر هم‌وزن نیز بیش از ۲‌درصد کاهش ارتفاع داد. در این میان ۱۲ گروه با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شدند. گروه وسایل ارتباطی با تک نماد «لپارس» رشدی ۳/ ۲۳ درصدی را رقم زد. نماد شرکت پارس الکتریک در اکثر روزهای کاری هفته‌ای که گذشت در سقف مجاز روزانه دادوستد شد.

پس از آن نوبت به صنعت استخراج زغال‌سنگ رسید که تا هفته سوم بهمن‌ماه را با رشد ۹/ ۱۲ ‌درصدی شاخص صنعت خود به پایان برساند. این صنعت نیز از تک سهم سامان یافته و تنها نماد «کطبس» را در خود جای داده است.

این سهم در تمامی روزهای هفته گذشته با صف خرید در سقف مجاز قیمت دادوستد شد اما به دلیل معاملات کم‌مقدار و ناتوانی در پرکردن حجم مبنا نتوانست قیمت پایانی حداکثری را تجربه کند. مجموع معاملات «کطبس» در هفته مورد بررسی ۹۳۴‌میلیون سهم بود.

رتبه‌های سوم تا ششم صنایع با بیشترین رشد هفتگی نیز در اختیار صنایع تک سهم بورس قرار گرفت. در این راستا گروه منسوجات با تک نماد «نمرینو» ۹/ ۱۱‌درصد، گروه محصولات چرمی با تک نماد «وملی» ۸/ ۷‌درصد، انتشار و چاپ با تک سهم «چافست» ۱/ ۷‌درصد و استخراج نفت و گاز با تک سهم «حفاری» ۵‌درصد در مقیاس هفته رشد کردند.

رتبه هفتم صنایع برنده بورس هفته اما به بانکی‌ها اختصاص پیدا کرد. این صنعت در هفته‌ای که گذشت ۷/ ۳‌درصد افزایش ارتفاع داد. دلیل این رشد اما به خبری بازمی‌گشت که در میانه هفته به دست بورسی‌ها رسید.

صبح روز سه‌شنبه، عضو هیات‌مدیره بانک ملت از احتمال معافیت مالیاتی بانک‌ها از محل درآمد تسعیر ارز برای عملکرد سال مالی ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: «از آنجا که سازمان مالیاتی برگ تشخیص مالیات عملکرد بانک‌ها در سال ۹۹ را با نرخ نیمایی محاسبه کرده و نرخ نیما در پایان سال قبل ۲۲۳۰۰ تومان با اجرایی شدن محتوای ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور بود، انتظار می‌رود بانک‌ها برای عملکرد سال مالی ۱۴۰۰ از محل درآمد تسعیر ارز مشمول پرداخت مالیات نشوند.»

همین خبر در کنار خوش‌بینی‌های برجامی کافی بود تا صف خرید بانکی‌ها سنگین شود و به محلی برای ورود سرمایه‌های حقیقی تبدیل شود.

گروه‌های رایانه، کاشی و سرامیک، کانه‌های فلزی، تامین آب، برق و گاز و کانی غیرفلزی از دیگر صنایعی بودند که در هفته گذشته با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شدند.

بازندگان بورس در هفته سوم بهمن‌

بیشترین افت شاخص صنایع در هفته منتهی به ۲۰ بهمن‌ماه متعلق با کاهش ۷/ ۶‌درصدی زیرمجموعه‌های گروه محصولات غذایی بود. پس از آن نیز صنعت سایر معادن با تک سهم «ومعادن» افتی ۴۳/ ۵‌درصدی را تجربه کرد. میزان کاهش قیمت‌ها در ۲ زیرمجموعه گروه خدمات فنی و مهندسی شامل «رمپنا» و «رتکو» ۴۱/ ۵‌درصد برآورد شد.

در میان گروه‌های بزرگ کامودیتی‌محور، بیشترین کاهش قیمت از آن زیرمجموعه‌های فلزی بورس تهران شد. به این ترتیب شاخص صنعت فلزات اساسی در سومین هفته بهمن‌ماه ۹/ ۲ ‌درصد کاهش ارتفاع داد. فلزی‌ها در هفته‌ای که گذشت بیشترین خالص خروج سرمایه‌های خرد را نیز شاهد بودند.

پتروشیمی‌ها نیز در شرایطی مشابه افت  ۷/ ۱درصدی میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود را تجربه کردند و این کاهش قیمت در زیرمجموعه‌های پالایشی۲/ ۱‌درصد بود. در میان بزرگان ریالی نیز خودرویی‌ها با عقب‌نشینی ۷/ ۲درصدی قیمت مواجه شدند.

پرمعامله‌ترین صنایع هفته

در مجموع معاملات بورس تهران در هفته منتهی به ۲۰ بهمن‌ماه، ۲۴‌میلیارد و ۹۹‌میلیون سهم میان سهامداران رد و بدل شد که ارزشی بالغ بر ۱۰‌هزار و ۳۰۶‌میلیارد تومان داشت. در این میان بررسی‌ها نشان می‌دهد گروه خودرو و ساخت قطعات با ثبت ۶‌میلیارد و ۸۵۲‌میلیون معامله لقب پرحجم‌ترین صنعت بورسی در سومین هفته بهمن‌ماه را به خود اختصاص داد. معاملات این گروه ارزشی بالغ بر ۱۴۴۸‌میلیارد تومان داشت و صنعت خودرو را از این منظر در جایگاه سوم قرار داد.

بانکی‌ها دومین صنعت پرمعامله بورس تهران در هفته مورد بررسی بودند. به این ترتیب دادوستدهای هفته منتهی به ۲۰ بهمن‌ماه برای بانکی‌ها با تبادل ۴‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون سهمی پایان یافت. ارزش کل این دادوستدها ۱۰۶۱‌میلیارد تومان بود تا گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری، سومین صنعت با بیشترین ارزش معاملات در هفته گذشته باشد.

دو گروه فلزات اساسی و فرآورده‌های نفتی نیز دیگر صنایع با بیشترین حجم دادوستدها در سومین هفته بهمن‌ماه بودند. با این حال فلزی‌ها با دادوستد ۱۹۵۶‌میلیارد تومانی در جایگاه نخست بیشترین ارزش معاملات هفتگی صنایع بورسی جای گرفت. در مجموع ۴ گروه فلزات اساسی، خودرو، بانک و فرآورده‌های نفتی بیش از نیمی از حجم و ارزش کل دادوستدهای بورسی در هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.

1

کد خبر 13497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =